Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Markiezenwijzer.nl Informatie, tips en vrijblijvend advies over markiezen
Markiezenwijzer.nl

Zelf doen of je markies laten monteren?

Bij de meeste leveranciers kun je markiezen los bestellen en deze laten afleveren op een door jou doorgegeven adres. Je betaalt en ontvangt dan dus alleen de materialen en deze moet je zelf vervolgens nog installeren. Een andere optie die je hebt is gebruik te maken van de montagedienst die de leverancier je aanbiedt. Ook kun je zelf besluiten een klusjesman uit je eigen regio in te huren, want misschien ken je al iemand die dit vakkundig voor je zou kunnen doen. Wil je de markiezen zelf plaatsen, dan is dit in principe mogelijk. Lees dan wel goed de volgende aandachtspunten door, voordat je hieraan begint.

De besparing

De besparing die je maakt in een gemiddelde situatie is niet zo hoog als je in eerste instantie zou denken. Je zou door de montage zelf te doen 15 procent minder betalen dan wanneer je het uitbesteedt. Hier moet je dan nog gereedschap vanaf trekken en eventuele investeringen voor veiligheidsmaatregelen die je moet treffen als je hoog gaat werken. Voor een relatief klein extra bedrag kun je jezelf dus een boel werk uit handen laten nemen en de professionals inschakelen voor de klus.

Veiligheid

Veiligheid is niet alleen belangrijk als je op hoogte gaat werken. Markiezen zijn zwaar en daarom lastig om alleen mee te werken. Vraag daarom altijd de hulp van één of misschien beter twee personen, zodat deze de markies kunnen vasthouden terwijl jij hem bevestigt. Dit is veiliger, maar ook efficiënter en daarnaast een stuk gezelliger. Kies je hulpkrachten met doe-het-zelf ervaring dan kun je deze ook gebruiken voor tips en inspiratie tijdens de klus.

Gevelwerk

Het plaatsen van de markies doe je aan je gevel. Gevelmuren zijn eigenlijk altijd draagmuren wat betekent dat ze een fundamenteel deel uitmaken van de constructie van je woning. Het is niet verstandig om in draagmuren te gaan boren zonder dat jij hier enigszins verstand van hebt. Je kunt namelijk je gevel beschadigen, in het ergste geval verzwakken of de markies kan naar beneden vallen als je dit niet goed doet.

De garantie

Het laatste maar zeker niet het meest onbelangrijke aandachtspunt is dat je voor een relatief kleine besparing een garantieregeling op het spel zet. Laat je de markiezen installeren dan zal je naast productgarantie van een kwalitatief goed installatiebedrijf ook garantie krijgen over de door hen geleverde werkzaamheden. Het is vanzelfsprekend dat je deze niet krijgt als je deze installatie zelf doet. Gaat er daarna toch iets mis, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de gevolgen en de kosten voor het repareren ervan.

Zelf doen of uitbesteden?

Uiteraard is het, als je de bovenstaande punten goed begrijpt, altijd mogelijk om de markiezen zelf te plaatsen. Een ervaren doe-het-zelver met een beetje bouwtechnisch verstand kan dit eigenlijk prima zelf. De vraag is echter of de besparing het opgeven van de garantieregeling waard is. Dit kun je alleen zelf beslissen. Er zijn ook uitzonderingen, zoals wanneer je de markies tweedehands hebt gekocht, waarin de kosten voor de montage een veel groter onderdeel uitmaken van de totaalkosten. Dan zou het financieel veel meer de moeite waard zijn om het zelf te doen.

 

Offertes voor markiezen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers