Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Markiezenwijzer.nl Informatie, tips en vrijblijvend advies over markiezen
Markiezenwijzer.nl

Hoe kies je een leverancier voor je markies?

Wanneer je gekozen hebt voor markiezen als jouw zonwering, dan wil je natuurlijk een goede deal vinden. Markiezen zijn ideaal om zon uit je woongedeelte te houden en het uiterlijk van je woning mee te verbeteren. De juiste leverancier voor jouw markiezen is de leverancier die je de juiste diensten aanbiedt en hiervoor de beste prijs rekent. De beste manier om dit uit te vinden is door een aantal leveranciers te benaderen en hen om een offerte te vragen. Deze offertes vergelijk je vervolgens op de volgende punten.

De aangeboden diensten

Als jij het belangrijk vindt dat de leverancier een goede klantenservice aan kan bieden en je daarbij zoveel mogelijk werkzaamheden uit handen kan nemen, dan is dit voor jou een zwaarwegend punt in je vergelijking. Er zijn namelijk leveranciers waarbij je alleen de markiezen kunt bestellen, maar er zijn andere leveranciers waarbij het dienstenpakket aanzienlijk groter is. Denk aan een opmeetservice, een consultatiegesprek, een montageservice en het onderhoud van de markiezen. Laat je alles door één en hetzelfde bedrijf uitvoeren, dan zal je ook maar één contactpunt nodig hebben en word je volledig ontzorgd.

De kwaliteit

Een ander significant punt om bij je vergelijking te betrekken is de kwaliteit van de markies die wordt geleverd. Deze zal het langste meegaan als je er zorg voor draagt dat het doek van hoogwaardige kwaliteit is en de motor ook, mocht je elektrische bediening hebben gekozen. Het doek moet geïmpregneerd zijn, behandeld zijn met een coating en de kleur moet door de vezels zijn gemengd en niet erop zijn gedrukt. Is dit niet zo, dan zal je vroegtijdig problemen krijgen met verkleuring, schimmelvorming en aanslag. Ook de kwaliteit van de motor is van belang, omdat dit het onderdeel is dat het gevoeligst is voor storingen. Er zijn enkele manieren waarop je deze en andere kwaliteitspunten kunt controleren.

  • Keurmerken: je kunt altijd op zoek gaan naar keurmerken, zowel over de markies zelf als voor de verschillende onderdelen. Deze keurmerken worden alleen uitgegeven als de markies voldoet aan bepaalde wettelijke voorschriften, zowel op landelijk als Europees niveau.
  • Klantenrecensies: de beste informatie over een product kan je gegeven worden door de mensen die deze daadwerkelijk in gebruik hebben. Lees daarom altijd de klantenrecensies door, bekijk wat de ervaringen zijn van de huidige gebruikers en kijk hoe de leverancier reageert op negatieve beoordelingen.
  • Vakvereniging: de laatste garantie van kwaliteit kun je krijgen als je een leverancier of montagebedrijf kiest die is aangesloten bij een vakvereniging. Deze vakverenigingen zijn in het leven geroepen om consumenten te helpen een betrouwbaar, vakkundig en veilig bedrijf te vinden.

De prijs

Naast bovenstaande punten kun je ook zoeken naar de beste garantieregeling, de mooiste designs of het bedrijf dat het meest milieuvriendelijke beleid voert. Deze zullen per persoon verschillen. Je zal uiteindelijk een rangschikking hebben kunnen maken en nu is het tijd om de prijs erbij te betrekken. Het is de bedoeling dat jij de leverancier kiest die aan jouw criteria voldoet en die hiervoor de beste prijs aanbiedt. Alleen zo weet je dat je het totaalpakket zal ontvangen dat je zoekt en dat je hiervoor nooit te veel betaalt.

 

Offertes voor markiezen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers