Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Markiezenwijzer.nl Informatie, tips en vrijblijvend advies over markiezen
Markiezenwijzer.nl

Nadelen

Markiezen zijn een zeer effectief type zonwering met een karakteristieke look, maar brengen helaas ook enkele nadelen met zich mee. In onderstaande tekst lees je wat de nadelen van markiezen zijn.

Een nadeel van markiezen is dat markiezen de doorgang onder een raam belemmeren. Dit wil zeggen dat je niet meer gemakkelijk onder een raam door kan lopen als de markiezen uitgeklapt zijn, omdat je dan moet bukken. Hang je de markiezen op bij ramen op de eerste of tweede verdieping van je woning, dan is dit nadeel van de markies niet relevant voor jou. Wil je de markiezen ook bij ramen op de begane grond ophangen, dan dien je wel rekening te houden met het feit dat markiezen de doorgang onder deze ramen belemmeren.

Een ander nadeel is dat markiezen vrij kostbaar zijn. Bij het aanschaffen van markiezen betaal je namelijk niet alleen voor de markies zelf, maar ook voor de eventuele omkapping, de montagekosten en als je zelf de markiezen wil monteren, de bezorgkosten. Als je deze kosten bij elkaar optelt, zul je zien dat je flink wat geld opzij moet zetten om markiezen aan te schaffen. Echter, als je markiezen aanschaft van duurzame materialen kun je erg lang genieten van markiezen en verdien je de grote investering helemaal terug.

Tot slot vergen markiezen veel onderhoud. Voornamelijk de bovenkant van markiezen vangen veel vuil op, bijvoorbeeld van de dakrand. Bovendien blijft water en vuil langer op de bovenkant van de markiezen staan, waardoor dit deel van de markies snel vies wordt. Als een markies erg smerig is, is het erg lastig om deze zelf schoon te maken. Een eventueel alternatief kunnen rolluiken zijn.

Wat kosten markiezen op maat?

Omdat elke woning of winkel anders is, worden markiezen op maat opgeleverd. Daarom is het mogelijk dat de prijzen bij verschillende leveranciers enorm verschillen. Het is zodoende verstandig om eerst het aanbod te vergelijken om een beter beeld van de markt te krijgen. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je kiezen voor de beste deal en betaal je nooit teveel voor je nieuwe markiezen. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze offerte service.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s:

> Home
> Voordelen
> Markiezen bedrukken
> Markiezen constructie
> Geschiedenis
> Markiezen tips
> Markiezen klapmodel
> Markiezen kopen
> Markiezen materiaal
> Markiezen merken
> Garantie
> Onderhoud
> Voor de horeca
> Voor kapsalons
> Markiezen thuis
> Markiezen voor restaurants
> Markiezen prijzen
> Markiezen offertes

 

Offertes voor markiezen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers