Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Markiezenwijzer.nl Informatie, tips en vrijblijvend advies over markiezen
Markiezenwijzer.nl

Geschiedenis

Markiezen zijn al vele jaren erg populair in Nederland. Waar de meeste typen zonwering, zoals rolgordijnen en rolluiken, pas enkele tientallen jaren op de markt zijn, is dit bij markiezen wel anders. De markies als type zonwering bestaat namelijk al zeker 150 jaar in Europa en was één van de eerste soorten typen zonwering in Europa.

Toen de markies 150 jaar geleden voor het eerst geproduceerd werd, zag de markies er natuurlijk wel heel anders uit dan de markies van nu. In de 150 jaar dat de markies in Europa gebruikt wordt als zonwering, is de markies namelijk al aan vele veranderingen onderhevig geweest. Een groot verschil tussen de markiezen van vroeger en nu is de manier waarop de markies bediend wordt. Zo werd de markies vroeger alleen met de hand bediend door middel van een koord, die aan de muur of het kozijn bevestigd werd om de markies vast te zetten. Door aan het koord te trekken of het koord juist los te laten, kon men de markies gemakkelijk naar boven en naar beneden doen. Tegenwoordig hebben veel markiezen een elektrische bediening, bijvoorbeeld met een afstandsbediening. Enkele jaren geleden zijn er zelfs markiezen met een draadloze zon- en windmeter, waardoor de markies vanzelf naar boven of naar beneden gaat bij veranderingen in het weer.

Een ander verschil tussen de markiezen van vroeger en nu, is het aanbod van verschillende soorten markiezen. Waar men vroeger alleen kon kiezen van een houten markies, kan men nu ook kiezen uit een aluminium markies. En waar men vroeger slechts de keuze had uit enkele kleuren en uitvoeringen, is dit tegenwoordig wel anders. Door het grote aanbod markiezen van tegenwoordig, kun je nu namelijk een markies aanschaffen die helemaal aansluit bij de rest van je woning.

Wat kosten markiezen op maat?

Omdat elke woning of winkel anders is, worden markiezen op maat opgeleverd. Daarom is het mogelijk dat de prijzen bij verschillende leveranciers enorm verschillen. Het is zodoende verstandig om eerst het aanbod te vergelijken om een beter beeld van de markt te krijgen. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je kiezen voor de beste deal en betaal je nooit teveel voor je nieuwe markiezen. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze offerte service.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s:

> Home
> Voordelen
> Markiezen bedrukken
> Markiezen constructie
> Markiezen tips
> Markiezen klapmodel
> Markiezen kopen
> Markiezen materiaal
> Markiezen merken
> Markiezen nadelen
> Garantie
> Onderhoud
> Voor de horeca
> Voor kapsalons
> Markiezen thuis
> Markiezen voor restaurants
> Markiezen prijzen
> Markiezen offertes

 

Offertes voor markiezen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers