Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Markiezenwijzer.nl Informatie, tips en vrijblijvend advies over markiezen
Markiezenwijzer.nl

Klapmodel

Markiezen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Door je te verdiepen in de verschillende soorten markiezen op de markt, kom je er al snel achter welk type markies bij jouw woning past en welk type niet, zodat je de juiste markies aanschaft die past bij je wensen, eisen, woning en budget. Op deze pagina lees je alles over het markiezen klapmodel, een populair type markies.

De markies met klapmodel wordt voornamelijk toegepast bij situatie waarbij mensen nog onder de markies door moeten kunnen lopen. Bij de meeste markiezen is dit niet mogelijk, maar bij de markies met klapmodel wel. Markiezen met klapmodel worden bijvoorbeeld geplaatst bij winkels die aan een openbare weg liggen en waar men nog onder de markiezen door moet kunnen lopen, bij een terras aan de achterzijde van een woning, bij een pad waar men regelmatig overheen moet lopen en bij openslaande deuren die regelmatig gebruikt worden. Door markiezen met een klapmodel aan te schaffen, kun je profiteren van de voordelen van dit type zonwering zonder dat je niet meer onder de markies door kan lopen.

Markiezen klapmodel hebben namelijk een speciaal klapmechanisme, dat bij het neerlaten van de markies verder naar voren klapt. Hierdoor kan iedereen gemakkelijk onder de markies doorlopen; ook als de markies naar beneden gehaald wordt. Op deze manier blijft je woning, restaurant, winkel of hotel altijd toegankelijk, ook als de markiezen naar beneden gehaald worden.

Markiezen klapmodel zijn gemaakt van met een grenen frame en worden geproduceerd door middel van ambachtelijk handwerk met moderne materialen. Daarnaast kunnen de markiezen met klapmodel bediend worden met handmatige bediening of met elektrische bediening; afhankelijk van jouw wensen, behoeften en budget.
Markiezen soorten

Ben je van plan markiezen aan te schaffen? Dan kun je kiezen uit vele verschillende soorten, maten, vormen en kleuren markiezen. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende materialen, waardoor de keuze voor een bepaalde markies nog lastiger wordt. Echter, de eerste keuze die je moet maken bij het aanschaffen van een markies is de soort markies die je aan wilt schaffen. Er zijn namelijk verschillende markiezen soorten naast de standaard markies en op deze pagina lees je welke markiezen soorten dit zijn.

Het petmodel

Een markies met petmodel heeft de vorm van een pet en is net wat hoger dan een markies met een standaard model. Hierdoor is een markies met petmodel zeer geschikt voor situaties waarbij men nog onder de markies door moet lopen. Daarnaast wordt het uitzicht niet belemmerd door een markies met petmodel, omdat de markies net wat hoger hangt dan een markies met een standaard model. Je ziet markiezen met een petmodel vaak terug bij woningen met een looppad voor het raam en terrasdeuren. Ook zie je markiezen met een petmodel vaak terug boven etalageramen.

Het klapmodel

Een markies met klapmodel wordt vaak toegepast bij een terras. Het klapmodel steekt namelijk wat verder uit van de gevel, waardoor de deur of het raam onder de markies nog gemakkelijk geopend kan worden. Voor markiezen met een klapmodel geldt bovendien ook dat je nog gemakkelijk onder de markiezen heen kan lopen, net als bij markiezen met een petmodel. Dit in combinatie met het feit dat deuren en ramen gemakkelijk geopend kunnen worden bij een markies met klapmodel, maakt de markies met klapmodel erg gebruiksvriendelijk.

Wat kosten markiezen op maat?

Omdat elke woning of elk winkel anders is, worden markiezen op maat opgeleverd. Daarom is het mogelijk dat de prijzen bij verschillende leveranciers enorm verschillen. Het is zodoende verstandig om eerst het aanbod te vergelijken om een beter beeld van de markt te krijgen. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je kiezen voor de beste deal en betaal je nooit teveel voor je nieuwe markiezen. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze offerte service.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s:

> Home
> Voordelen
> Markiezen bedrukken
> Markiezen constructie
> Geschiedenis
> Markiezen tips
> Markiezen kopen
> Markiezen materiaal
> Markiezen merken
> Markiezen nadelen
> Garantie
> Onderhoud
> Voor de horeca
> Voor kapsalons
> Markiezen thuis
> Markiezen voor restaurants
> Markiezen prijzen
> Markiezen offertes

 

Offertes voor markiezen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers