Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Markiezenwijzer.nl Informatie, tips en vrijblijvend advies over markiezen
Markiezenwijzer.nl

Prijzen

Zoek je stijlvolle zonwering die net een beetje afwijkt van een standaard zonnescherm dan zijn markiezen een optie om te overwegen. Deze zonneschermen kenmerken zich door kun bolle vorm en kunnen het uiterlijk van je woning echt verbeteren. Wil je tegelijkertijd een beschutte plek buiten creëren, dan zijn markiezen minder goed geschikt. Wel houden ze de zon uitstekend uit je woongedeeltes waardoor het klimaat binnen aanzienlijk zal verbeteren. Uiteraard komen er wel kosten bij kijken wanneer je markiezen wilt aanschaffen. Hier lees je over deze kosten en de factoren die hier direct invloed op hebben.

De kosten

De prijs voor markiezen ligt iets hoger dan de prijs voor uitval zonneschermen, maar het verschil is niet erg groot. Het idee is hetzelfde, het scherm wordt door middel van armen aan de muur uitgeklapt. Hierdoor is de uitval vaak niet erg groot, waardoor je dus buiten minimale beschutting realiseert. Markiezen onderscheiden zich van uitval zonneschermen omdat ze een bolle vorm hebben en de zijkanten vaak gesloten zijn. De volgende tabel vertelt je met welke uitgaven je te maken zou kunnen krijgen als je markiezen aanschaft. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Uitgave Bijzonderheden Prijs per eenheid
De markies zelf Van 1 tot en met 5 meter breed. €350 – €750
De bediening Handmatig of elektrisch. €25 – €400
De bovenkap Optioneel, hierin kan de markies worden opgevouwen. €100 – €350
De montage Prijs afhankelijk van de bediening en de afmetingen. €75 – €150
Opmeetservice De leverancier komt de plaats voor de markiezen opmeten €30 per markies
Hoogtewerken Het montageteam moet de markies op hoogte installeren €20 per markies

Prijsbepalende factoren

Het is dus nog niet zo makkelijk precies te bepalen hoeveel jij kwijt zou zijn voor jouw markies. Dit is afhankelijk bijvoorbeeld van het model, het type bediening, het materiaal van de bovenkap, de extra diensten waarvoor je kiest en de installatie. De drie grootste bijdragers aan de uiteindelijke prijs vind je hier op een rijtje.

  • Het model: de meeste leveranciers bieden voor markiezen drie modellen aan. De goedkoopste optie is een standaardmodel, maar een pet- of een klapmodel zijn soms net even iets praktischer. Deze hangen door hun vormgeving namelijk hoger aan je gevel, waardoor je er gemakkelijker onderdoor kunt lopen. Dit kan in bepaalde omstandigheden belangrijk zijn.
  • De bediening: je hebt de keuze tussen elektrische bediening of handmatige bediening. Het verschil in prijs kan uitlopen tot enkele honderden euro’s. Handmatige bediening is minder gevoelig voor storingen en goedkoper, maar je moet thuis zijn en opstaan om de markiezen open en dicht te doen. Elektrische bediening kan via een schakelaar, een afstandsbediening of zelfs via een app op je telefoon. Deze keuze beïnvloedt dus niet alleen de prijs, maar ook het gebruikersgemak.
  • De bovenkap: je hoeft er niet voor te kiezen een bovenkap te plaatsen, maar deze zal de levensduur van je markiezen aanzienlijk verlengen. Dat komt doordat ze dan beschermd kunnen worden opgeslagen en dus niet nat kunnen worden als het regent. Hierdoor voorkom je schimmelvorming en aanslag. De prijs van de bovenkap is afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Vaak bestaan deze uit hout, aluminium of kunststof.

De prijsopbouw

Door te kijken naar de manier waarop de prijs is opgebouwd, kun je bepalen op welke vlakken je het beste geld kunt besparen. In het geval van markiezen en in een gemiddelde situatie, nemen de montagekosten maar 15 procent in van de totaalprijs. Dat betekent dat je dit zou besparen als je de markiezen zelf installeert. De materialen nemen tezamen dus 85 procent in beslag (57 procent voor de markies zelf, 11 procent voor de bediening en 18 procent voor de bovenkap). Uiteraard zullen deze verhoudingen veranderen als je je keuzes anders maakt. Omdat de materialen zo’n groot deel uitmaken van de totaalprijs kun je hier het beste proberen te besparen. Zoek dus je leverancier zorgvuldig en doe voldoende marktonderzoek. Vergeet hierbij niet ook te kijken bij outlets en op tweedehands marktplaatsen.

Enkele voorbeelden

Je hebt dus vele keuzes te maken als je een markies wilt bestellen en deze beïnvloeden allen de prijs. De beste manier om deze te achterhalen voor jouw situatie is door contact op te nemen met een aantal verschillende leveranciers. In de tussentijd kun je de drie onderstaande situaties gebruiken om je een beeld te vormen van de kosten waarmee je te maken zou kunnen krijgen.

De goedkoopste optie Gemiddelde prijzen De duurste optie
Standaardmodel markies, 1 meter breed: €375 Petmodel markies, 3 meter breed: €550 Klapmodel markies, 5 meter breed: €750
Handmatige bediening: €30 Elektrische bediening schakelaar: €100 Elektrische bediening afstandsbediening: €250
Kunststof bovenkap: €100 Aluminium bovenkap: €175 Hardhouten bovenkap: €350
Montage: €75 Montage: €125 Montage: €150
Totaalprijs: €580 Totaalprijs: €950 Totaalprijs: €1500

 

Offertes voor markiezen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers