Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Markiezenwijzer.nl Informatie, tips en vrijblijvend advies over markiezen
Markiezenwijzer.nl

Onderhouden

Als je zo lang mogelijk wil genieten van je markiezen, is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Omdat markiezen aan de buitenkant van je woning worden bevestigd, hebben markiezen namelijk te maken met wisselende weersomstandigheden, van felle zon tot hevige regen, hagel of wind. Deze weersomstandigheden kunnen je markiezen beschadigen als je hier niet goed mee omgaat. En omdat je zelf geen invloed hebt op het weer, is het des te belangrijk dat je de markiezen goed onderhoudt, zodat de markiezen bestand zijn tegen alle weersomstandigheden waar de markiezen mogelijk mee te maken krijgen. Op deze pagina lees je enkele tips voor het onderhouden van markiezen, zodat je markiezen langer meegaan en je dus langer kan genieten van je markiezen.

Is je markies licht vervuild? Dan kun je de markies behandelen door het doek van de markies regelmatig te borstelen met een droge, zachte borstel. Ook kun je voor het behandelen van lichte vervuiling de stofzuiger gebruiken. Zitten er vlekken op het doek van de markies? Schrob het doek dan voorzichtig met een sopje van fijnwasmiddel en water van dertig graden. Door het doek vervolgens goed af te spoelen en de stappen te herhalen tot de vlek weg is, is de markies al snel weer als nieuw. Is de doek van het markies hevig vervuild? Dan kun je beter een specialist inschakelen om het doek van de markies te reinigen.

Naast het doek, moet ook het geraamte van de markies regelmatig onderhouden worden. Dit kun je doen door het geraamte met een zachte borstel en/of een zachte doek met lauw water af te nemen. Daarnaast moet je het scharnieren van de markies minimaal één keer per jaar insmeren met siliconenspray.

Wat kosten markiezen op maat?

Omdat elke woning of winkel anders is, worden markiezen op maat opgeleverd. Daarom is het mogelijk dat de prijzen bij verschillende leveranciers enorm verschillen. Het is zodoende verstandig om eerst het aanbod te vergelijken om een beter beeld van de markt te krijgen. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je kiezen voor de beste deal en betaal je nooit teveel voor je nieuwe markiezen. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze offerte service.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s:

> Home
> Voordelen
> Markiezen bedrukken
> Markiezen constructie
> Geschiedenis
> Markiezen tips
> Markiezen klapmodel
> Markiezen kopen
> Markiezen materiaal
> Markiezen merken
> Markiezen nadelen
> Garantie
> Voor de horeca
> Voor kapsalons
> Markiezen thuis
> Markiezen voor restaurants
> Markiezen prijzen
> Markiezen offertes

 

Offertes voor markiezen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers