Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Markiezenwijzer.nl Informatie, tips en vrijblijvend advies over markiezen
Markiezenwijzer.nl

Constructie

Een markies bestaat uit een frame, die opgebouwd is uit een aantal latten die door middel van scharnieren aan elkaar bevestigd zijn. Het aantal latten in de frame is afhankelijk van de uitval van de markies. De uitval is de afstand die de markies van de gevel uitsteekt. Verder is het frame voorzien van een zonneschermdoek, die we woning moet beschermen tegen felle zonnestralen. Indien gewenst kan een markies ook uitgerust worden met een dekplank en/of meerdere zijschotten.

Een markies wordt standaard uitgerust met een koordbediening, om de markies gemakkelijk naar boven en naar beneden te bewegen. De koordbediening loopt over de markies heen en is erg gebruiksvriendelijk, zodat iedereen de markies gemakkelijk naar boven en naar beneden kan doen. Wil je liever een markies met een elektrische bediening, dan is dit uiteraard ook mogelijk. De motor van een markies met elektrische bediening is bijna onzichtbaar, omdat deze onder de kap wordt weggewerkt. Hierdoor blijft de markies de karakteristieke en klassieke uitstraling houden. Daarnaast kan de markies tevens uitgevoerd worden met een elektrische bediening met afstandsbediening of met een draadloze zon- en windmeter, die ervoor zorgt dat de markies vanzelf omhoog of naar beneden gaat als de zon gaat schijnen of als het harder gaat waaien.

Een markies kan worden uitgevoerd in verschillende materialen. Zo kun je bij het aanschaffen van een markies kiezen uit de materialen vurenhout, hardhout en aluminium. Het materiaal dat je kiest voor je markies is afhankelijk van je wensen en behoeften, maar ook van je budget en de mate waarin je tijd hebt de markies van onderhoud te voorzien.

Wat kosten markiezen op maat?

Omdat elke woning of winkel anders is, worden markiezen op maat opgeleverd. Daarom is het mogelijk dat de prijzen bij verschillende leveranciers enorm verschillen. Het is zodoende verstandig om eerst het aanbod te vergelijken om een beter beeld van de markt te krijgen. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je kiezen voor de beste deal en betaal je nooit teveel voor je nieuwe markiezen. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze offerte service.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s:

> Home
> Voordelen
> Markiezen bedrukken
> Geschiedenis
> Markiezen tips
> Markiezen klapmodel
> Markiezen kopen
> Markiezen materiaal
> Markiezen merken
> Markiezen nadelen
> Garantie
> Onderhoud
> Voor de horeca
> Voor kapsalons
> Markiezen thuis
> Markiezen voor restaurants
> Markiezen prijzen
> Markiezen offertes

 

Offertes voor markiezen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers