Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Markiezenwijzer.nl Informatie, tips en vrijblijvend advies over markiezen
Markiezenwijzer.nl

Markiezen materiaal

De frames van markiezen, ook wel het skelet van de markies genoemd, zijn beschikbaar in verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je welke markiezen materialen er zijn en wat de voordelen zijn van deze verschillende markiezen materialen.

Ten eerste kun je kiezen voor een markies met een houten frame. Hierbij kun je kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals grenenhout, hardhout en vurenhout. Het voordeel van markiezen met een houten frame, is dat deze markiezen een klassieke en authentieke uitstraling hebben en dus erg goed passen bij woningen met een klassieke gevel en look. Markiezen van hout zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor monumentale panden of boerderijen, die beter uit de verf komen met een klassieke markies dan met een moderne markies. Het nadeel van een markies met een houten frame, is dat deze markiezen meer onderhoud nodig hebben. Hout is namelijk minder duurzaam dan bijvoorbeeld aluminium, waardoor je meer tijd moet besteden aan het onderhouden van het materiaal om lang van de markiezen te kunnen genieten.

Naast hout, kun je ook kiezen voor een markies met een aluminium frame. Het voordeel van een markies met een aluminium frame is dat dit soort markiezen erg duurzaam zijn, omdat aluminium erg duurzaam is. Daarnaast zijn aluminium frames gemakkelijker te onderhouden dan houten frames, omdat je bij het reinigen van een aluminium frame het frame slechts hoeft af te nemen met een vochtige doek. Het nadeel van een aluminium frame is dat dit soort frames niet bij iedere woning passen. Heb je een klassieke woning, zoals een monumentaal pand of een boerderij? Dan valt een markies met een aluminium frame wat uit de toon. Markiezen van aluminium zijn namelijk meer geschikt voor nieuwbouw- en moderne woningen.

Wat kosten markiezen op maat?

Omdat elke woning of winkel anders is, worden markiezen op maat opgeleverd. Daarom is het mogelijk dat de prijzen bij verschillende leveranciers enorm verschillen. Het is zodoende verstandig om eerst het aanbod te vergelijken om een beter beeld van de markt te krijgen. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je kiezen voor de beste deal en betaal je nooit teveel voor je nieuwe markiezen. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze offerte service.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s:

> Home
> Voordelen
> Markiezen bedrukken
> Markiezen constructie
> Geschiedenis
> Markiezen tips
> Markiezen klapmodel
> Markiezen kopen
> Markiezen merken
> Markiezen nadelen
> Garantie
> Onderhoud
> Voor de horeca
> Voor kapsalons
> Markiezen thuis
> Markiezen voor restaurants
> Markiezen prijzen
> Markiezen offertes

 

Offertes voor markiezen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers